Search
Wereldwijd gelimiteerde vulpen van Montblanc ter ere van Chinees Nieuwjaar - enkel bij D’Longueville

Wat maakt een exclusieve vulpen van Montblanc zo gegeerd en bijzonder?

Wereldwijd staat Montblanc gekend als een van de meest hoogstaande en exclusieve merken voor stijlvolle en tijdloze accessoires voor mannen. Het merk ademt tijdloze klasse en weerspiegelt nostalgische glamour zoals geen ander. Maar waar komt het merk vandaag? En hoe rees de ster van Montblanc zo hoog?

Wat betekent het Montblanc-logo?

Montblanc creëerde een van de meest herkenbare logo’s ter wereld toen hun ster met afgeronde uiteinden het levenslicht zag. Het witte logo symboliseert de besneeuwde bergtoppen van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. Die werd gekozen als de perfecte representatie van het hoogkwalitatieve merk nadat een van de partners van het bedrijf in 1909 de vergelijking maakte. Zowel de berg als allereerste vulpen ‘Rouge et Noir’ van het toenmalige ‘Simplo Filler Pen Co.’ belichaamden het hoogste en bijzonderste.

De ‘Rouge et Noir’ droeg het herkenbare logo dus nog niet. Pas vanaf 1910, nadat de naam en het logo werden vastgelegd, kreeg elk bijzonder accessoire de prachtige afwerking. De vulpen van Montblanc schreef uiteindelijk pas echt geschiedenis met de legendarische ‘Meisterstück’ in 1924.
 

‘Rouge et Noir’ vulpen van Montblanc op een vintage reclamefolder uit 1909 – D’Longueville

De ‘Rouge et Noir’ vulpen van Montblanc schreef geschiedenis en inspireerde de naam en het concept van het exclusieve merk in 1909.

 

Waarom zijn hun pennen zo gegeerd?

De hoogkwalitatieve materialen en het bewonderenswaardig oog voor detail is maar een van de redenen waarom de vulpen van Montblanc zo iconisch is. De designs voor elke pen zijn telkens ontzettend veel meer dan een mooi ontwerp. Ze ademen betekenis en elke nieuwe collectie belichaamt normen, waarden en gevoelens voor volledige generaties. Iedereen kan zichzelf herkennen in de luxueuze pen, die altijd aanvoelt alsof ze op een of andere manier ieders individualiteit weerspiegelt.
 

Welke collecties bevat het unieke merk?

De bijzondere en exclusieve Montblanc-collecties hebben elk hun eigen unieke persoonlijkheid. De Heritage-collectie staat synoniem met innovatie dankzij de moderne heruitvinding van klassieke vulpennen. De Meisterstück-collectie zet de adembenemende kwaliteit van de eerste Meisterstück al 90 jaar verder, met een bijzondere nadruk op de afwerking van de metalen pen. De Starwalker-pennen brengen het klassieke merk naar moderne tijden en worden in de Augmented Paper-collectie zelfs gecombineerd met technologie. De Ladies’ Collections zijn specifiek gericht naar vrouwelijke Montblanc-liefhebbers.
 
De Limited Editions is echter de collectie waarmee Montblanc het vaakst hoge ogen gooit. De bijzondere verzamelstuks zijn vleesgeworden odes aan bijzondere figuren in de menselijke geschiedenis. Ze belichamen specifieke historisch onmisbare figuren tot in het kleinste detail.
 

Waarvoor staat Montblanc bekend naast de vulpennen?

Niet enkel voor hun baanbrekende heruitvinding van de vulpen staat Montblanc bekend. Naast de exclusieve schrijfwaren evolueerde het merk doorheen de jaren tot een bijzondere en uitgebreide verzameling accessoires. In aanvulling op hun kwalitatieve vulpennen bieden ze onder andere kantoorbenodigdheden, maar ook klassevolle lederwaren, exclusieve horloges en smart devices.

 

Het klassieke merk blijft onophoudelijk innoveren terwijl het steeds dezelfde exclusieve nostalgische klasse blijft ademen. Wanneer kiest u voor Montblanc?

 

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR ONZE VIP BOUTIQUE

Geef een reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *