Search

De Creatieve Ondernemer komt er aan

Wie is dé Creatieve Ondernemer van 2017-2018 in onze provincie? Dat weten we op 30 november. Dan maken Unizo en POM West- Vlaanderen de winnaar bekend van de tweejaarlijkse verkiezing. Costumier Kristof D’Hondt van D’Longueville haalde de titel binnen in 2015. “Ook voor ons team gaf dat een extra boost”, zegt hij over zijn verkiezing tot de meest creatieve ondernemer van West-Vlaanderen.

Ondernemen betekent niet bij de pakken blijven zitten, vernieuwen door creatief te denken en te handelen. Voor de jury van de Unizo wedstrijd Creatieve Ondernemer is creativiteit een breed begrip. “Creativiteit kan op het gebied van inrichting van de zaak, communicatie, productontwikkeling, productie,” legt Unizo uit. “Maar het kan ook op vlak van personeelsbeleid of omtrent milieu, veiligheid…”

Inspireren

“We willen de ondernemer bekronen die zich onderscheidt van andere sectorgenoten door vernieuwende elementen en door creativiteit,” zegt Unizo. “En we hopen op die manier ook andere ondernemers te kunnen inspireren.”

Tot 16 oktober kunnen ondernemers hun kandidatuur indienen. Een provinciale jury die door Unizo wordt samengesteld, zal na een regionale selectieronde een top 5 vastleggen. De jury bezoekt en beoordeelt de top 5-bedrijven. Het resultaat van die jurering telt voor 75 procent van de eindscore. De overige 25 procent van de score wordt door het publiek bepaald, dat kan stemmen van 10 tot 23 november. Op 30 november volgt dan de feestelijke bekendmaking van de winnaar in Kinepolis Brugge.

Erkenning

Voor Kristof D’Hondt bevestigde de titel “dat het veel werken en het blijven geloven in de onderneming echt wel loont. Het behalen van de titel heeft mij als ondernemer niet veranderd en het heeft er ook niet voor gezorgd dat mijn zaak spectaculair ging groeien. Maar het betekent wel de erkenning van topniveau.” De Waregemse ondernemer had eerst een afdeling waarin hij werkkledij voor de horecasector maakte en breidde die later uit met een afdeling voor exclusieve maatkledij.

Info over wedstrijd: www.creatieveondernemer.be

Geef een reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *